Haar oudere zus gaf Jihane regelmatig leestips en las haar voor. Zonder haar was Jihane zeker geen lezer geworden.

Ik ben Jihane. Ik lees graag, het liefst non-fictie. Vroeger haatte ik lezen. We gingen dan naar de bieb en dan moest ik meteen lezen, terwijl ik dat helemaal niet wilde. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik van boeken hield. 
Mijn lievelingsserie is/was Spekkie en Sproet. Ik heb destijds alle delen diverse keren uitgelezen. Ook Paul van Loon zorgde echt voor een toffe leeservaring. Geef mij nu maar waargebeurde verhalen of boeken over geloven. Het maakt eigenlijk niet eens uit van welk geloof, ik ben heel nieuwsgierig op dat gebied. 

Mijn zus wees me altijd boeken aan uit haar eigen leestijd, maar die vond ik altijd saai. Als klein kind las mijn zus boeken aan me voor, voor het slapen gaan. Ze las altijd voor met passie en als klein kind vond ik dat natuurlijk geweldig. Zie je het voor je, jouw grote zus lekker in bed, een beetje slaperig, voorlezen met passie en liefde. 
Nu nog steeds wijst ze me boeken aan die ik geweldig ga vinden en nu heeft ze wel gelijk. Ze heeft veel invloed gehad op mijn voorkeur voor genres. Ik denk dat als zij mij geen boeken aanwees, ik vandaag de dag niet eens van boeken zou houden.