Van sparren tot behoeftepeiling, van didactieken en methodieken naar lestips en lesmateriaal op maat, van een overzicht van literatuuronderzoek naar wetenschappelijk onderzoek omzetten naar de lespraktijk, van een workshop of een lezing tot studiedagen of een training op maat, van vmbo tot hoogbegaafheid, van inspiratie tot educatie, van een enkele boekentip tot een bibliotheek vol, van boeken tot social media, van letters tot woordkunst, ik werk graag met je samen.

Over mijn dagelijkse onderwijspraktijken blog ik onder andere voor Didactief Online.

didactief blogs leesplein blogs

Ik schrijf lesmateriaal voor onder andere de digitale lesmethode Nederlands PLOT26 en de Jonge Jury.

lessenserie angstzweet lesbrieven alles over taal

Omdat ik veel achtergrondliteratuur gebruik voor mijn lessen en werkzaamheden zit ik in adviesraden voor wetenschappelijke onderzoeken van o.a. Universiteit van Leiden, RUG en VU. Ook zit ik in de klankbordgroep van leraren van het NRO. Ons doel is hier de kloof tussen onderzoek en onderwijs te dichten.

Om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen verzorg ik lezingen, trainingen, colleges en workshops op o.a. HSN, Lezen Centraal, Lezen VO, Dag van Taal, Kunsten en Cultuur, Dag van het Literatuuronderwijs, HvA, de OBA, de Taalconferentie, Bibliotheek Utrecht en DRONGO Talenfestival.

Als lid van het ontwikkelteam Nederlands werk ik mee aan de herziening van het onderwijscurriculum van groep 1 t/m vwo 6.

Daarnaast ben ik bestuurslid van de Stichting Jaap ter Haar, het bestuur van de Schrijvers van de Ronde Tafel, schrijvers van historische jeugdboeken.