Adam vindt lezen steeds leuker, vooral sinds hij een boek las van Salaheddine. Het was niet alleen grappig, maar Adam herkende zich helemaal in het verhaal. De laatste leesheld in onze serie heet dan ook Salaheddine.

Mijn naam is Adam. Ik lees uit mijzelf, omdat ik het nu leuker vind dan vroeger. Toen had ik veel moeite met lezen. De boeken die ik graag las, waren boeken met een dramatisch verhaal, bijvoorbeeld Spijt!. Dat was vroeger ook mijn lievelingsboek. Nu is mijn lievelingsboek Waajoow!!! van Salaheddine.

Salaheddine is een grappige, maar ook intelligente persoon. Ik ken hem van zijn filmpjes die hij op YouTube plaatst. Hij werd mijn leesheld toen zijn boek uitkwam, dat was in 2007. Er zaten stukjes in die ik herkende als Marokkaanse jongen, bijvoorbeeld de klederdracht tijdens het schoolzwemmen. Wat ik zo bijzonder aan hem vind, is dat hij dingen op een leuke manier kan brengen en omdat hij een jongeman is met een allochtone achtergrond, net als ik. Als ik een eigenschap zou kunnen krijgen van Sallaheddine, zou ik zijn humor kiezen. Hij maakt mij vaak aan het lachen, dat is in zijn boek ook zo.

Hij is mijn leesheld, omdat ik ondanks mijn dyslexie het nu leuk vind om boeken te lezen. Dat komt voornamelijk door zijn boek. Het boek heb ik van mijn moeder gekregen en zij vond het zelf ook een heel leuk boek.