Vroeger moest Khamissa spontaan gapen als ze een boek zag. Dankzij de tips van haar lerares vindt ze lezen nu wel leuk. Driemaal raden wie haar leesheld is!

Heey, ik ben Khamissa. Vroeger hield ik totaal niet van boeken lezen. Ik weet niet waarom, maar als ik een boek zag, moest ik spontaan gapen. Voorgelezen worden vond ik soms leuk, want dan kon ik me verdiepen in het verhaal. Vooral bij Boris.
Eigenlijk houd ik nu ook niet van lezen, maar na het boek De bruid van Dirk Bracke zie ik boeken niet meer als saai. Ik verdiepte me in het boek en las bladzijde na bladzijde tot het uit was. Nu zoek ik graag een ander boek met hetzelfde soort thema. 

Dirk Bracke vind ik fantastisch. Hij schrijft zo dat je door wilt lezen en het boek niet aan de kant kan leggen. Ook houd ik van zijn taalgebruik, het is grof, maar ook weer netjes. 

Degene die mij heeft gestimuleerd om dit soort boek te lezen is de juf van Nederlands. Zij had goede woorden over het boek, waardoor ik het wilde lezen. De juf is een blij persoon die je altijd het beste wenst en je altijd goede tips geeft. Ze leert je nieuwe dingen met liefde en ze doet het op een manier die jij het fijnst vindt. Ze gaf voor de vakantie allemaal titels van boeken die ze geschikt vond en hield rekening met de boeken die ons wel zouden aanspreken. Ik zou graag haar openheid en gezelligheid willen overnemen. Ik vind juf Wisse-Weldam mijn held en ze blijft mijn held qua Nederlands.