Zelf is Ahmed niet zo´n lezer, maar zijn vader wel. Hij hoopt dat hij later op zijn vader zal lijken, want die weet door te lezen heel veel.

Ik ben Ahmed en 16 jaar. Ik vind lezen niet zo leuk. Ik lees alleen als het moet van school voor een opdracht. Vroeg las ik ook niet zoveel boeken. Ik had wel een lievelingsboek: Geronimo Stilton. Ik vond het een heel gaaf boek, want het werd heel spannend verteld en er zaten soms geuren in, dat maakte mij als kind nieuwsgierig. Ik heb op dit moment geen favoriet boek. Ik lees wel af en toe Turkse boeken waar ik iets uit kan leren. Verder lees ik alleen als het nodig is voor school.Mijn vader leest veel boeken en hij zorgde ervoor dat ik ook zin kreeg om te lezen. Maar ik kreeg een boek bijna nooit uit, want ik vond het snel saai en vervelend worden. Ik heb vaak van mijn basisschoolleraren als advies gehoord dat ik veel boeken moest lezen om mijn woordenschat te verbeteren.

Mijn vader leest veel boeken in zijn vrije tijd. Ik was nog heel jong en vond het heel bijzonder dat hij veel kennis had. Hij had veel kennis door te lezen en te onderzoeken, dat vind ik bijzonder. Ik wil later net als hem worden, want mensen hebben dan meer respect voor je en je weet veel. Ik denk dat mijn leesheld nooit zal veranderen.