Van zijn moeder leerde Vlady al vroeg alles over Russische schrijvers. Van zijn lerares kreeg hij tips van spannende boeken en zo ging hij nog lezen ook.

Ik ben Vlady en ben 14 jaar oud. Ik vind lezen leuk, maar soms heb ik er echt geen zin in. Op mijn vierde begon ik te lezen en las ik veel kleine kinderboekjes. Er was ook een periode dat ik het helemaal niks vond. Ik las toen bijna niet, alleen voor school. Ik had nooit een lievelingsboek, maar wel lievelingsthema´s, zoals actie. Ook houd ik van spannende boeken, anders kan ik het boek gewoon niet lezen.

Mijn moeder liet me op mijn vierde lezen, waardoor ik ook het Russische alfabet heb leren kennen. Ik had nooit een lievelingsauteur, maar in Rusland moet je wel alle bekende schrijvers kennen. Aan elk kind uit Rusland kun je vragen wie Alexander Sergejevic Pushkin is en dan kan elk kind precies de biografie en de werken van deze schrijver vertellen.

Juultje van den Nieuwenhof is een hele leuke schrijfster met makkelijke, maar voor mijn leeftijd spannende en interessante boeken. Mijn lerares mevrouw Wisse-Weldam heeft mij een boek van haar geadviseerd en zei ook dat deze auteur meer leuke boeken heeft geschreven. Mijn leesheld nu is mijn juf.