Vroeger vond Esmeralda (14) lezen saai. Dankzij haar zus leest ze nu soms wel een boek met plezier.

Ik ben Esmeralda en ben 14 jaar. Vroeger las ik niet zoveel, omdat ik het saai vond en ik al veel bezig was met andere dingen. Maar vroeger las mijn moeder me wel Spaanse boeken voor (mijn ouders kunnen namelijk allebei Spaans spreken, mijn moeder is half Spaans en mijn vader Cubaans en ik kan ook Spaans verstaan). Er was één boek dat mijn moeder me voor het slapen altijd voorlas. Daarin stonden allemaal hele mooie gedichten met hele mooie plaatjes en dat vond ik altijd heel leuk.
Ik ben pas echt begonnen met lezen toen mijn zus met een heel leuk boek naar me toe kwam en zei dat ik dat moest lezen. Dat was wel in het Engels, maar ik kan dat lezen: Clockwork Angel van Cassandra Clare. Dat boek is mijn lievelingsboek geworden.

Mijn leesheld is mijn zus, omdat zij heel erg veel van lezen houdt. Ze heeft een hele boekenkast vol en zelfs nog meer boeken die naast de kast staan. Lezen hoort ook echt bij mijn zus, dat is wat ze het liefst in haar vrije tijd doet. Zo heeft ze mij ook geïnspireerd om boeken te gaan lezen. Ze had mij begin van het schooljaar geïnspireerd om te gaan lezen, omdat ik een boek moest lezen, maar geen idee had welk boek ik moest kiezen. Zij heeft mij toen een heel leuk boek gegeven.
Mijn zus is heel erg behulpzaam en dat is een hele fijne eigenschap van haar. Op zich zou ik niet op mijn zus willen lijken, ik ben wel blij met hoe ik nu ben. Zij raadt mij nu nog steeds boeken aan die ik kan lezen. Ik denk niet dat ik nog een andere leesheld krijg, maar ik weet het niet zeker, want ik weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren.

* Esmeralda is een verzonnen naam, omdat deze leerling liever niet met eigen naam online wil